Op hete kolen, barbecuetip: Paprika gevuld met saffraanrisotto

BBQ-tips + VideoHet is zomer! Tijd om lekker uitgebreid te barbecueën met familie of vrienden. We geven je 8 weken lang recepten van culinair adviseur Joost van Manen van The Bastard voor bijzondere gerechten van de barbecue, met een uitgebreide video-instructie online en een wijnadvies van Cees van Casteren. Vandaag: Paprika gevuld met saffraanrisotto

Ingrediënten (4 personen):

Volledig scherm
Saffraanrisotto bereidt op de barbecue. © Emiel Muijderman

4 rode paprika’s, 300 gram arboriorijst, 1 gram saffraan, halve ui, half glas witte wijn, 2 liter groentenbouillon, 1 groene paprika, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, 200 gram doperwten, 200 gram mini groene asperges, 220 gram parmigiano (geraspt), bosje lente-ui, blokjes geitenkaas