Volledig scherm
PREMIUM
Over de Tong at bij Raffaele's Foodbar in Deventer. © Kevin Hagens

Op z'n Italiaans uit eten bij Rafaele's in Deventer

Het gonst in het pand van Raffaele’s Foodbar aan de Brink in Deventer. In het langgerekte, enigszins industrieel ingerichte, restaurant kan geluncht, geborreld en gedineerd worden. Precies als in Italië: ongecompliceerd en samen met vrienden en familie.

Het was al jaren een grote wens van eigenaren Geke (53) en Raffaele (65) Natal om in plaats van de avondvullende restaurantbeleving in hun Cucina Italiana een restaurant met lunch, diner en borrelmogelijkheid te beginnen. Eind vorig jaar gingen ze met stille trom van start. Inmiddels zit de zaak bijna alle dagen afgeladen vol.

  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.