Ophef om nasi per ‘bezorghelikopter’ in Maleisië: ‘En wij mogen niet naar een begrafenis’
Een maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen verlammen de stad en onder meer restaurants zijn dicht.
Voor een liefhebber van een bepaald rijstgerecht, nasi kandar genaamd, was dit de aanleiding om 36 porties van deze nasi uit de 170 kilometer noordelijker gelegen etnisch-Chinese stad Ipoh per helikopter te laten bezorgen. In de volksmond wordt het gerecht nasi ganja genoemd, omdat het zo lekker zou zijn dat je eraan verslaafd raakt.
Maar op sociale media is er veel verontwaardiging over de ‘bezorghelikopter’, omdat die de strenge regels zou schenden waar iedereen zich naar moet schikken. ,,En gewone mensen mogen niet eens naar een begrafenis”, klaagt een Maleisiër. Een aantal mensen heeft zich bij de politie over de bezorghelikopter beklaagd.
Onderzoek justitie
De politie heeft inmiddels vastgesteld dat de eigenaar van de helikopter onder valse voorwendselen toestemming kreeg voor een vlucht naar een andere deelstaat. Hij had aangevoerd dat het toestel voor onderhoud moest vliegen en had niets gezegd over porties nasi ganja. Ook de eigenaar van het restaurant in Ipoh wordt aan de tand gevoeld.
De eigenaar van de helikopter heeft in Maleisische media gezegd dat hij niks verkeerd heeft gedaan en alleen ‘een grote bezorgklus‘ heeft aangenomen. De eigenaar van het restaurant is verguld met de aandacht. Volgens hem loopt het storm sinds de verontwaardiging over de helikopterbestelling losbarstte.
Het is volgens plaatselijke media nog steeds niet duidelijk wie de bestelling heeft geplaatst. Justitie heeft nadere stappen in het vooruitzicht gesteld, omdat coronaregels zouden zijn geschonden.
Zelf nasi maken? Deze snelle versie van Danny Jansen heb je zo klaar:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video3
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
PREMIUM
Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’
Supermarkten gooien iedere dag een hoop eten weg. En veel mensen zijn eenzaam. Twee problemen die op het oog niets met elkaar te maken hebben. Toch worden ze in Woerden tegelijkertijd opgelost. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze olijfolie uit de supermarkt komt als beste uit de test
Olijfolie is gezond, overal voor te gebruiken én lekker. Met name extra vierge: maagdelijke olie van de hoogste kwaliteit. Proef je dat ook in de flessen uit de supermarkt? -
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
PREMIUM
Stelletje schept kreeft na kreeft uit de Dinkel, ooggetuige schrikt: ‘Ze gingen ze zelf opeten’
Met een schepnet haalden ze de ene na de andere kreeft uit de rivier Dinkel. Net zolang totdat hun plastic tas volledig gevuld was. Het stel ging ze koken en opeten, tot verbazing van natuurliefhebber Remco Ditmar uit Hengelo, die het tafereel vastlegde. Dat dit helemaal niet mag, leken de kreeftvissers niet door te hebben. -
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden.