Over de Tong: De Dolle Griet in Harderwijk is zo gek nog niet

Over de Tong + VideoJe ziet het tegenwoordig wel vaker, restaurantconcepten waarbij de gerechten een hoeveelheid ter grootte van een voorgerecht hebben. Tafelgast Cynthia Schulz en ik houden daar wel van: precies genoeg om nog meer te willen en niet zoveel dat je rollend naar buiten moet. Of, nog erger, het dessert moet schrappen. Zo ook bij restaurant De Dolle Griet in Harderwijk.

Alle gerechten op de kaart zijn van dezelfde grootte vermeldt de menukaart. Fijn, weten we waar we aan toe zijn. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.