Kim Veldman en Jacob Jan Boerma voor het pand van driesterrenrestaurant de Leestin Vaassen. Het staat te koop nu Boerma en Veldman na 17,5 jaar stoppen met het restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Veldman en Jacob Jan Boerma voor het pand van driesterrenrestaurant de Leestin Vaassen. Het staat te koop nu Boerma en Veldman na 17,5 jaar stoppen met het restaurant. © Marco Hofsté

Pand van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen definitief in de verkoop

Het pand waar nu nog driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen zit gevestigd, wordt definitief verkocht. Dat zegt mede-eigenaresse Kim Veldman. Haar partner en chefkok Jacob Jan Boerma kondigde eerder aan na 17,5 jaar definitief te stoppen met De Leest.

Op Tweede Kerstdag, 26 december, zullen ze de deur achter de laatste vertrekkende gasten sluiten. ,,Fijn dat we het af kunnen gaan sluiten met heel veel van onze vaste gasten", zegt Kim Veldman. Het restaurant zit tot en met die dag helemaal volgeboekt. ,,Er is een enorme run geweest om nog te kunnen komen dineren. We hebben een kleine wachtlijst van mensen die hopen op een annulering", vertelt de gastvrouw. ,,Dat is het enige wat we nu nog kunnen doen, Verder zitten we helemaal vol.” Er kan ook niet meer online gereserveerd worden.