Volledig scherm
© Sven Benjamins

Paprikasoep met parelcouscous

Vandaag op het menu een recept voor soep met een ingrediënt dat je wellicht niet in een soepje verwacht: gedroogde abrikozen. Ze geven deze simpele paprikasoep een lichtzoete smaak. Om de soep wat meer vullend te maken voegen we er parelcouscous aan toe. Dat zorg tegelijkertijd voor een lekker bite. Mmm, zó lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 1 ui
– 3 rode paprika’s
– 100 g gedroogde abrikozen
– 1,5 bouillonblokje
– 75 g parelcouscous

Bereidingswijze (30 minuten):
– Snijd de ui fijn.
– Verwarm wat olie in een soeppan en fruit de ui hierin aan.
– Snijd ondertussen de paprika en abrikozen in stukken en doe in de pan. Bak een aantal minuten mee.
– Voeg dan water aan de pan toe, totdat alles net onder water staat.
– Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
– Laat circa een kwartiertje doorkoken.
– Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking.
– Pureer de paprikasoep met een staafmixer fijn. Vind je ‘m te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
– Giet de parelcouscous af en voeg deze toe aan de soep.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons