Pastarecepten voor drukke dagen: deze vijf maaltijden staan lekker snel op tafel
Koken & EtenSoms weet je al dat je een drukke week voor de boeg hebt. Dan is het wel zo makkelijk om alvast een maaltijd in te plannen die snel klaar is. Een van deze vijf pastagerechten van Eatertainment bijvoorbeeld.
Pastasalade met parmaham en gegrilde avocado
Deze snelle pasta salade bevat weinig ingrediënten en zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als lunch of avondmaaltijd.
Eenpanspasta met paddenstoelen en pancetta
Als je geen trek hebt in een lading afwas, is dit eenvoudige eenpanspastagerecht een handige keuze. Deze maaltijd met paddenstoelen is romig. De pancetta maakt het hartig. Ook ideaal als je bezoek krijgt, maar niet te lang in de keuken wilt staan, want ook dit eenpansgerecht staat in 20 minuten op tafel.
Pasta met feta en tomaatjes uit de oven Pasta en kaas gaan goed samen. In deze versie gebruik je feta. De kaas gaat samen met de tomaten en kruiden en specerijen in de oven. Dat ruikt goed en smaakt heerlijk.
Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta kent vele variaties, maar de basis is altijd hetzelfde: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voeg je in deze variant extra pit toe in de vorm van een rood pepertje.
Spaghetti met zeekraal en mosselen
Weer zo'n snel pastagerecht dat je zo op tafel hebt staan: zeekraal geeft de zilte smaak en die combineert perfect met mosselen. Zeekraal is een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een gezonde smaakmaker met een goede bite.
Nieuws, tips en trucs over eten vind je in de video's van Koken & Eten hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
-
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
Churros: de Spaanse lekkernij met kaneelachtige geur. De zoetige snacks zijn enigszins vergelijkbaar met donuts. We bestrooien de churros met kaneelsuiker en traditioneel serveer je ze met chocoladesaus. -
PREMIUMOver de Tong1
Sommige gerechten bij Déja Vu in Dijkerhoek zijn zó lekker: die bestel je gewoon nóg een keer
Onbeperkt eten van culinaire hoogstandjes uit de creatieve keuken: dat belooft Déja Vu in buurtschap Dijkerhoek. Onze natuurlijke lichte argwaan is bij het eerste gerecht al verdwenen.Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
-
-
-
PREMIUM1
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprika en mango salade
De paprika en mango worden voor deze salade kort gegrild en de walnoten worden geroosterd. Vul de salade aan met grove stukken mozzarella, blokjes avocado en een balsamico dressing en je hebt een heerlijke lunch vol gezonde vetten.