Volledig scherm
© William Rutten

Paul de Leeuw schrijft geschenk kookboekenweek

Tv-maker en smulpaap Paul de Leeuw schrijft dit jaar het geschenk voor de Kookboekenweek die dit najaar wordt gehouden. Het boek gaat Smaakmaker: Bij wie crème fraîche in de aders vloeit heten.

De Leeuw, die zichzelf kiloknaller noemt, is een groot liefhebber van kookboeken en schreef in 2012 een autobiografisch kookboek ‘kHebjelief, en trek! Het geschenk krijgen is een cadeau voor iedereen die tussen 10 en 18 november voor minimaal 19,50 euro aan kookboeken uitgeeft.

De amateurkok krijgt van zijn kinderen vaak te horen dat hij zich aan het recept moet houden. ,,Kookboeken zijn voor velen een droom of een uitkosmt, voor anderen een gids. En voor mij een uitgangspunt. Om daarna gecorrigeerd te worden. Maar altijd een genot om in te lezen en uit te koken!’’ zo laat hij via de CPNB – organisator van de speciale boekenweek – weten.

De Kookboekenweek wordt sinds vorig jaar georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Er zijn in november allerlei evenementen in boekhandels, bibliotheken en warenhuizen, restaurants en kookstudio’s.