Volledig scherm
© Picnic

Picnic treedt toe tot volle maaltijdboxenmarkt

Maaltijdbox bestellen? Zeg het maar: Marley Spoon, Hello Fresh, EkoMenu, de Familiebox of Willem en Drees. Keuze genoeg. Daar komt nu ook een nieuwe speler bij: Picnic. 

De online supermarkt biedt vanaf vandaag deze boxen aan onder de naam Presto. De box bevat volgens de supermarkt het recept en de ingrediënten voor een voedzame maaltijd. De smaken zouden geschikt zijn voor jong en oud. Er zijn twee varianten: voor twee personen en voor het hele gezin. Driekwart van het klantenbestand kan de box al bestellen. De rest volgt over drie weken.

Keukenprins(es)

Het verschil met de meeste aanbieders is dat de box van Picnic geen abonnementsvorm heeft. Michiel Muller: ,,Mocht je een weekje zelf de keukenprins of -prinses willen spelen, dan is dat geen probleem. Je zit bij ons niet vast aan een abonnement, je bestelt Presto wanneer het jou uitkomt”, zo laat hij weten. Helemaal nieuw is die vorm niet: alle supermarkten hebben maaltijdboxen in hun assortiment die klanten in de winkel of online kunnen kopen. 

,,De markt voor maaltijdboxen is zeker niet overvol, omdat de meeste gericht zijn op een relatief kleine doelgroep: de boxen zijn vaak erg duur en alleen een aantal dagen van tevoren te bestellen. Wij richten ons net zoals met onze boodschappen bezorging juist op iedereen", vindt Muller. ,,Dit is de eerste maaltijdbox die je de avond ervoor kan bestellen en de volgende dag gratis aan huis wordt gebracht.”

Ruim ingeslagen in de supermarkt? Zo houd je je groenten lekker lang vers:

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.