Het biertje wordt opnieuw duurder. Onvermijdelijk, zeggen de brouwers, vanwege oplopende kosten. Kroegeigenaren en kasteleins spreken eerder van ‘een ordinaire margeverhoging’.
Volledig scherm
PREMIUM
Het biertje wordt opnieuw duurder. Onvermijdelijk, zeggen de brouwers, vanwege oplopende kosten. Kroegeigenaren en kasteleins spreken eerder van ‘een ordinaire margeverhoging’. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’

Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”

  1. Bij Auberge ’t Asje draait het om de houtskool-ervaring
    PREMIUM
    Over de Tong

    Bij Auberge ’t Asje draait het om de houts­kool-ervaring

    Het centraal opgestelde kookeiland met een omgekeerde grote badkuip als afzuigdak valt niet te missen: bij binnenkomst in Auberge ’t Asje loop je er bijna tegenaan. Zie hier het opvallende, transparante domein van chef-kok Britney op de Weegh en andere leden van de witte brigade. Eromheen zwermt de zwarte brigade. Wie komt eten, kan de bedrijvigheid volgen.
    Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad