Probeer ook eens deze originele varianten op de klassieke pannenkoek
In het leven van Meneer Hamersma blijkt de pannenkoek een grotere rol te spelen dan hij dacht.
In maart van dit jaar schijnt het alweer voor de vijftiende keer Nationale Pannenkoekdag te zijn geweest. Om eerlijk te zijn: dat hoogtijmoment – en ook de voorgaande veertien keren – is van mij afgegleden als een baksel in een pan met antiaanbaklaag. En ik geef ook toe: we eten ze niet meer zo vaak. Sinds onze zoon en dochter de kinderschoenen zijn ontgroeid (inmiddels ook al weer een jaar of twintig geleden) is de pannenkoek passé. Tenminste, in de ‘klassieke’ vorm. Welbeschouwd eten we zo’n uitvoering nog maar één keer per jaar. En nota bene ook nog eens buiten de deur, in een weinig feestelijke setting. In april nemen we mijn 88-jarige joodse moeder altijd mee naar de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Dachau Monument in Amstelveen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUMOver de Tong
De Bonte Os in Kampen leeft en bruist als een Amsterdamse kroeg en verrast qua eten
Eén eetcafé, twee Michels. In Amsterdamse stijl vanwege de roots van de ene Michel, maar dan wel in de woonplaats van de andere Michel, Kampen. En o ja, ze wilden het ook simpel houden. Dat was het plan voor De Bonte Os in 2013. Bijna tien jaar later zorgt de passie van deze twee mannen ervoor dat ze verbeteren, uitbreiden en groeien. In de keuken vind je verse ingrediënten, dagen de koks zichzelf en elkaar uit en willen ze verrassen. Zonder opsmuk. -
Wat Eten We Vandaag: Ratatouille groentespies
Een portie groenten bij een barbecue hoeft niet altijd salade te zijn. Deze heerlijke spiezen zijn een perfect alternatief. Door de olie op smaak te brengen is er geen toevoeging van saus nodig. Natuurlijk kun je hiervoor allerlei groenten kiezen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Nederlanders eten te veel kikkerbillen: de kikker wordt bedreigd
De een vindt het een lekkernij, de ander gruwelt ervan. Kikkerbilletjes staan wereldwijd overal op de menukaart. Nederland is een van ’s werelds grootste afnemers. In tien jaar tijd importeerde Nederland 2,6 miljoen kilo aan kikkerbillen. Daarmee is het na Frankrijk en België de grootste afnemer in Europa.
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
PREMIUM
Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’
Hij klom op van een jongen die alleen maar wilde drummen tot kasteelheer, wijnboer, schrijver en televisiemaker. En alles op eigen kompas. Selfmade man Ilja Gort (71) onderzocht alles en behield het goede. ‘Toen ik met dope ophield, kwam de drank, maar daar word je bezopen van. Van lsd kreeg je rare hallucinaties, dus dat liet ik liggen. Toen kwam ik erachter dat wijn mijn stuff was.’