Restaurant Bizar-Bazar: Oost ontmoet west in een Arnhemse kerk
over de tongDe lutherse kerk is omgetoverd tot een oosterse bazar, met behoud van het kerkorgel. Arnhem is met Bizar-Bazar een prachtlocatie rijker.
Delen per e-mail
Score: 7,5
Beoordeling: Voorgerecht: 7, Hoofdgerecht: 7, Nagerecht: 7, Bediening: 7,5, Ambiance: 9, Prijs/kwaliteit 7,5.
De rekening: (2 personen, 3 gangen)
Zalm €9, Bisque €9, Eendenborst €19, Dagvangst €21, Couscous €7, Wijn 4x €18,80, Muntthee €3,50, Espresso €2,50.
Totaal €89,80.
Bizar-Bazar Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 19A, Arnhem.
Als in een smal straatje in Marrakech, zo begint de zoektocht naar Bizar-Bazar. Het steegje, nu nog vol steigers, buigt af naar een gigantische open ruimte. De voormalige kerk dus.
Oost ontmoet west, denk ik meteen. De sfeer is een oosterse, maar we zijn in de voormalige lutherse kerk. De zwevende hotelkamers en de oosterse beschilderingen van het dak lijken op voorhand te botsen met de typische kenmerken van de sobere kerk, maar het is vooral een ruimte met allure en stijl. One of a kind, heet dat. Alvast een hoog rapportcijfer voor de ambiance dus.
Het restaurant is wel leeg. De barman maakt een praatje vanachter zijn ovale bar, dat als een baken van licht in de kerk staat. Hij zegt eigenlijk niet goed te weten voor welke type Arnhemmer Bizar-Bazar nu eigenlijk is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Intuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 6
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand.
-
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Broodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees.