Monika Skolimowska/dpa
Volledig scherm
© Monika Skolimowska/dpa

Ruim 300 salmonella-infecties in Europa door Kinder-chocolade, drie in Nederland

De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe in twaalf verschillende landen 324 salmonella-infecties vastgesteld. Bijna alle gevallen zijn de herleiden tot de Kinderchocolaatjes geproduceerd door Ferrero in het Belgische Aarlen. In Nederland zijn drie kinderen besmet geraakt.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. De Bonte Os in Kampen leeft en bruist als een Amsterdamse kroeg en verrast qua eten
  PREMIUM
  Over de Tong

  De Bonte Os in Kampen leeft en bruist als een Amsterdam­se kroeg en verrast qua eten

  Eén eetcafé, twee Michels. In Amsterdamse stijl vanwege de roots van de ene Michel, maar dan wel in de woonplaats van de andere Michel, Kampen. En o ja, ze wilden het ook simpel houden. Dat was het plan voor De Bonte Os in 2013. Bijna tien jaar later zorgt de passie van deze twee mannen ervoor dat ze verbeteren, uitbreiden en groeien. In de keuken vind je verse ingrediënten, dagen de koks zichzelf en elkaar uit en willen ze verrassen. Zonder opsmuk.