Volledig scherm
PREMIUM
Thuisslachter Herman Ter Weele (in zijn winkel) van slagerij Ter Weele. © Raphael Drent

Slager Herman slacht nog zelf: Elke dag vlees is echt niet nodig

Koken & etenNog maar zeer weinig slagers slachten ook daadwerkelijk zelf hun dieren. De controles, regels en stijgende kosten maken het bijna onmogelijk de dieren zelf te slachten. ‘Slagerijen zijn vaak eetwinkels.’

Zelfslachtende slager. Het is niet te missen. Het staat groot op de gevel en op de witte werkjas van Herman ter Weele. Een open deur? Slagers slachten toch altijd zelf? ,,Zeker niet. Vraag maar eens bij de slager waar de slachterij is.”

Bij Herman ter Weele in Oene is het iedere maandag slachtdag. De dieren worden aangevoerd en gaan korte tijd op stal waarna de slacht volgt. Wekelijks slacht hij in de slachterij achter de slagerswinkel twintig runderen, twintig varkens, lammeren en verwerkt hij nog eens zestig procent van het wild dat wordt geschoten in Nederland. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.