Slagersdochter Susanne was vegetariër, maar dat duurde niet lang: ‘Ik vind vlees veel te lekker’
Koken & EtenIn deze ambachtelijke slagerij staat al jaren een familie aan het roer. De kinderen van Peter-Jan van den Broek groeiden op met eigengemaakte worst en vinden de biefstuk van hun vader nog altijd het lekkerst. Zij vertellen hun familieverhaal. „Onze moeder kon je wakker maken voor een kalfsentrecote.”
„Mijn overgrootvader maakte al zelf worst”, vertelt de pater familias Peter-Jan van den Broek (1957) in zijn zaak aan de Reinkenstraat in Den Haag. „Hoe ver de slagersfamilie reikt, weet ik niet precies, allemaal werkten ze ambachtelijk. Dat doen wij ook nog steeds. We maken veel zelf, zoals gehaktballen, soepen, hammen en onze prijswinnende spareribs. Tot twee keer toe zijn we Nederlands kampioen geweest.” Trots toont hij twee grote zilveren bekers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUM15
Goedkoop tanken? Volgende week loont het om zelfs 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zó hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro, wat vergeleken met de Nederlandse prijzen nu minimaal 40 cent per liter lager is. Loont het om daarom ver om te rijden om te tanken? -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi. -
PREMIUMKoken & Eten
Consument eet meer gezonde producten: ‘Eerst groente en fruit, dan pas een spuit. Zo moet het’
Waarom gaan voor de snelle, vette snack als het ook gezonder kan? Nederlanders zijn vorig jaar meer groente en fruit gaan eten. Voor de maaltijden die mensen thuis bereiden maken ze meer gebruik van gezonde producten. ,,De consument heeft meer verstand dan de overheid.” -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt.
-
PREMIUM
Pallets bomvol spotgoedkope blikjes frisdrank van A-merken: hier komen die blikjes vandaan
Bij onder meer tuincentra en bouwmarkten in onze regio zie je de pallets staan. Stapels vol spotgoedkope frisdrank van A-merken. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta. -
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.