Pekelen kun je doen met vis, vlees en groenten.
Volledig scherm
Pekelen kun je doen met vis, vlees en groenten. © Shutterstock / Dmitriev Mikhail

Soms is ruim zout gebruiken wél een goed idee

Da's handigIn de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: pekelen. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”