Spannende verhuizing voor restaurant De Groene Lantaarn van Zuidwolde naar Staphorst: mogen de twee sterren mee?
VideoHet is een risico, dat realiseren chefkok Jarno Eggen (40) en echtgenote Cindy Borger (39) zich maar al te goed. Behouden ze de twee Michelinsterren die ze met hun restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde binnen 7 jaar na opening verdienden, nu ze dit voorjaar met datzelfde restaurant naar Staphorst verhuizen?
Delen per e-mail
,,Ja, dat is wel spannend", zegt Eggen. ,,Maar tegelijk denk ik dat als we blijven doen wat we nu in Zuidwolde doen, er niet zoveel verandert.” Eigenlijk gaat De Groen Lantaarn één op één over naar het monumentale pand bij de molen aan de Gemeenteweg in Staphorst.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Hofleverancier 125-jarige Bakkerij Slatman in Ane nu ook 'Hofleverancier’
Al 125 jaar bakt de familie Slatman aan de Anerveenseweg in Ane, gemeente Hardenberg brood, koek en hun beroemde Slatmans Kruidkoek. Dat werd woensdag bekroond met het predicaat Hofleverancier, een Koninklijke onderscheiding. -
Koken & eten Vega's doen eigen 'vleeskeuring’ in nieuwe datingapp
Vegetariërs en veganisten kunnen voortaan gemakkelijker een afspraakje maken met een gelijkgestemde. De datingapp Veganific telt nu circa 500 mensen die zoeken naar de liefde, maar dat moeten er snel meer worden. -
Visser betrapt met 667 kilo illegale oesters
Een beroepsvisser is betrapt in de Oosterschelde met 29 zakken illegaal geraapte oesters. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die dit woensdag naar buiten brengt, gaat het in totaal om 667 kilo. -
Koken & eten Overal staan calorieën: behalve op de menukaart
De horeca doet veel om gerechten gezonder te maken, maar het aantal calorieën op de menukaart zetten, dat is een brug te ver. Het gros van de Nederlandse horeca-ondernemers voelt daar niets voor. Er zitten te veel haken en ogen aan. -
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt.
-
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus
-
Waarom ‘lekker’ zo’n vreselijk woord is
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Reinier Spreen daagt mensen uit om nieuwe omschrijvingen te vinden voor wat ze proeven. -
Populaire groene Kitkat komt naar Nederland
Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak.