Steak sandwich
Hamburgers zijn dan wel de king of fast food, er zijn echter meer lekkere, vlugge en vullende sandwiches te maken die je voor een doordeweeks diner kunt serveren naast een lekkere salade. Steak sandwiches bijvoorbeeld, een favoriet zodra je hem proeft.
Ingrediënten (4 sandwiches):
- 500 g steak (bijv. bavette, picanha of biefstuk)
- 1 el grof zeezout
- 2 el gestampte zwarte peper (zoals lampong peper)
- 3 el boter
Mierikswortelcrème:
- 1 el crème fraîche
- 100 g mayonaise
- 75 g mierikswortel (potje)
- 1 sjalot, gesnipperd
- Sap van 1/2 limoen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 4 focaccia’s (afgebakken)
- 6 el cornichons (kleine augurkjes)
- 50 g veldsla
Benodigdheden:
- Kernthermometer
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Bestrooi de steak rijkelijk met het grove zeezout en de zwarte peper.
- Verhit een pan met boter op het vuur tot de boter niet meer schuimt en bruin aan het worden is.
- Bak de steak rondom bruin tot een kerntemperatuur circa 52 °C voor medium rare en 60 °C voor medium, verder bakken is zonde!
- Maak tijdens het bakken de mierikswortelcrème door in een kom alle ingrediënten te mengen.
- Snijd de focaccia’s open en besmeer ze rijkelijk met de mierikswortelcrème.
- Snijd de steaks dwars op de draad in plakken en verdeel ze samen met de cornichons en veldsla over de foccacia’s.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Baklava
Baklava: een zoete lekkernij van filodeeg en pistachenoten. De vele knapperige laagjes worden aan elkaar geplakt met suikerwater en een vulling van gemalen pistachenoten. Heerlijk als dessert of bij de thee. -
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
PREMIUMKoken & Eten
Bubble tea populair bij jongeren: ‘Doet het goed op sociale media’
Bubblethee is een drankje van de toekomst als we de trendwatchers mogen geloven. Wat zit er in en welke smaak is populair? Deze experts weten er het fijne van. -
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink.
-
Wat Eten We Vandaag: Gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen
Een leuke variant op de klassieke gestoomde mosselen. De zelfgemaakte knoflookboter maakt de mosselen heerlijk romig en de citroen geeft een frisse twist aan het gerecht. Met de kaas kan je variëren. Probeer de mosselen bijvoorbeeld eens met belegen kaas in plaats van oude kaas. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen is de perfecte keuze wanneer je gezonder wilt eten. Tempeh is een vleesvervanger en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, ijzer en calcium. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.