PREMIUM
Succesvolle Syriër Zaher verkoopt zijn geurige maaltijden nu via Jumbo
Koken & EtenDe geur van versbereide Syrische boontjes, brengt Zaher Shaloub even terug naar de olijfboomgaard van zijn ouderlijk huis. De Syrische kok verloor in de oorlog zijn restaurant in Damascus, vluchtte naar Nederland en zette zijn eigen cateringbedrijf op. Wie wil proeven van zijn kookkunsten kan sinds kort terecht bij winkels van Jumbo.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Door gerechten uit Syrië te koken is gevluchte Zaher (46) toch thuis: ‘Ik hou van deze stad’
-
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
Een quiche maar dan zonder deeg en met veel lentegroenten: een koolhydraatarme maaltijd dus. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
Wat Eten We Vandaag: Saoto soep
Deze soep vindt zijn oorsprong in Suriname en is sterk verwant met de Indonesische Soto Ajam. De soep is door Javaanse migranten die naar Suriname trokken meegenomen en aangepast naar de lokale beschikbare ingrediënten. Je kunt de bouillon serveren met alle ingrediënten erin, maar het leukste is om dit in losse bakjes op tafel te zetten. Zo kan iedereen zijn soep ‘aankleden’ naar eigen smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje.
-
PREMIUM1
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
-
-
Koken & eten
Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
Maak je je chili altijd op dezelfde manier en wil je een keer variëren? Wil je een keer je pasteitjes zelf maken? Hieronder vind je inspiratie voor tien klassiekers die net een beetje anders worden gemaakt. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.