Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn.
Volledig scherm
Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. © ANP / ANP

Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit

MET POLLLidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban.

9 reacties

 • A. Kooi

  3 maanden geleden
  Ik heb nogal grote jaszakken dat scheelt. En sinds wanneer doet Albert Hein iets goeds is alleen bezig met het kapitaal verder uif te breiden.
 • Marjan Bos

  3 maanden geleden
  Vieze graaiers!! Zullen ze die zakjes ook steeds duurder maken..let maar op! Ondertussen winst draaien als een gek....hoezo op de kleintjes letten? Ja die met een flinke geldbuidel!
 • Mo Konink

  3 maanden geleden
  @Henk Renzebrink - AH heeft dit eerder al in gang gezet (lees onder koptekst 'Losse appels').
 • W Belt

  3 maanden geleden
  Plastic is het mooiste verpakkings materiaal wat er is Je moet er namelijk goed mee omgaan
 • Yvonne Dijk

  3 maanden geleden
  Wanneer gaan de supermarkten en overheid fabrikanten verplichten minder of geen plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken of recyclebaar materiaal laten gebruiken en verpakkingsmateriaal in verpakkingsmateriaal in verpakkingsmateriaal verbieden? Wanneer verdwijnen de plastic stickertjes op elke appel, peer en ander fruit?