Tapasplanken en technobeats tussen de Dordtse tuinplanten: ‘Ik wil iets unieks neerzetten’
OVER DE TONGWe hebben geen winterharde bodembedekkers, goudvissenvoer of een hondenmand nodig, toch schuiven de deuren van Tuinwereld in Dordrecht zojuist voor ons open. We hopen in deze groene oase Werelds in de Tuin te vinden: een trendy lunchcafé, verstopt in een tuincentrum.
Wie Tuinwereld binnenstapt, wordt meteen geconfronteerd met een culinaire verrassing, want er staat een kraam met lekkernijen: chocoladesoezen, diverse kazen en borrelhapjes om mee te nemen voor thuis. Vreemd in een tuincentrum? Eigenaar Jan Batenburg (26) wil het allemaal nét even anders doen. En het lijkt succesvol, de rij die er staat, getuigt daarvan.
In de rubriek Over De Tong gaat culinair journalist Alicia van den Berg op zoek naar onontdekte gastronomische pareltjes in de regio. Ze proeft en beleeft de eet- en drinkbare Drechtsteden. Vandaag beproeft ze Werelds in de Tuin in Dordrecht.
www.wereldsindetuin.nl - Provincialeweg 4A, Dordrecht
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video59
Bioscoopbaas Albert Jan doet Heineken in de ban: ‘Onze Nederlandse trots, maar fatsoen nul komma nul’
Hou je van een biertje bij de film? Reken er niet op dat je in de bioscopen van Albert Jan Vos in Steenwijk en Meppel Heineken krijgt. ,,Ik tap inderdaad uit een ander vaatje’’, reageert de ondernemer. Dat heeft alles te maken met de Russische agressie in Oekraïne én met Arjen Lubach.Meppel, Steenwijk -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met vegetarische gehaktballetjes, prei en champignons
Het is weer bijna weekend; maak er een ontspannen avond van met deze makkelijk te bereiden eenpanspasta. -
PREMIUMEnergie3
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta.
-
Wat Eten We Vandaag: Upside down appelcake
De upside down appelcake ziet er spectaculair uit. Probeer de de appels in een mooie vorm op de cake te leggen voor het perfecte plaatje. -
-
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Koken & Eten
Terrassen voor de eerste lentezon: vaak eet en drink je buiten even goed als binnen
Altijd ergens eind februari is die dag er, de eerste zon die aanvoelt als de lente. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet dat dit het moment is dat veel horecaondernemers hun terras weer uit zetten. Klassiekers in de stad bieden een fijne basis voor het opsouperen van de lentezon, maar er gebeurt meer op het terras komend jaar, in de grote stad en erbuiten.