Volledig scherm
Restaurant Sukerieje in Dalfsen. © Alex Mulder

The Lemon Tree in Deventer en Sukerieje in Dalfsen genomineerd voor Restaurant Award

Restaurant The Lemon Tree in Deventer en Restaurant Sukerieje in Dalfsen zijn genomineerd voor een Restaurant Award. Online restaurantreserveringsplatform TheFork (voorheen Iens) liet 30 gerenommeerde chefkoks hun favoriete onlangs geopende restaurant nomineren. Dat levert een lijst van evenveel restaurants op uit heel Nederland, waar het publiek op mag stemmen.

The Lemon Tree wordt genomineerd door Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant de Lindenhof uit Giethoorn. Sukerieje verdient volgens Jarno Eggen van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn (binnenkort in Staphorst) een nominatie.

Oud-Librijechefs

Naast de twee regionale genomineerden is ook Restaurant Smink, van oud-Librijechefkok Jan Smink, in Wolvega genomineerd. Ook de Amsterdamse nieuwkomers Café Cliché, van oud-Librijechefkok Sidney Schutte en Brasserie Carstens oud-Librije-chefkok Maik Kuijpers staan op de nominatie voor de award.

Talent

De award is in het leven geroepen om ieder jaar een selectie aanstormend culinair talent en restaurants een podium te geven. Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof: ‘Als de oude gastronomische garde dragen we verantwoordelijkheid voor een nieuwe generatie. Zij zijn onze toekomst en de toekomst van dit vak. Deze award is een mogelijkheid om hen de kans te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en hen een podium te geven om hun talent met anderen te delen’.

Chefs mochten die restaurants nomineren die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich nog geen sterrenzaak mogen noemen. Die lijst blijft niet alleen beperkt tot de Randstad. De chefs vonden talent van Amsterdam tot aan Helmond. Wie er wint is aan de gasten. TheFork-gebruikers bepalen vanaf vandaag de top 10 door te stemmen op de restaurants.

Volledig scherm
The Lemon Tree in Deventer is genomineerd voor een Restaurant Award bij The Fork (voorheen Iens), restaurantreserveringsplatform. © Janske Mollen