PREMIUM
Thomas van restaurant in Schijndel vindt parel in oester: ‘Dit is mijn lucky day’
Thomas Vugts van restaurant Mász in Schijndel schat dat hij al zeker 10.000 oesters open stak. Maar nog nooit vond hij een parel in een oester. Tot deze woensdag. „Dit is mijn lucky day.”
2 à 3 millimeter, groter zal-ie niet zijn, schat Thomas Vugts uit Den Dungen. De 25-jarige restauranthouder van Mász in Schijndel deed woensdagochtend een zeldzame vondst bij het opensteken van een oester: een parel(tje). „Met alle koks samen hebben we denk ik al ruim 50.000 oesters open gestoken. En nog nooit vonden we een parel.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
Koken & Eten
Hoe komt het dat exotisch fruit zoals een banaan weken onderweg is en toch pas op de fruitschaal rijpt?
Als je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange reis achter de rug. Gemiddeld zijn ze vijf weken onderweg. Zelfs dan zijn ze groen, hoe kan dat? -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’ -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Wat Eten We Vandaag: Limburgs zuurvlees met frietjes
Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes. -
Wat Eten We Vandaag: Amandelkoekjes met chocolate chips en rozijnen
Lactose- en glutenvrij eten en heerlijk genieten van onwijs lekkere koekjes? Probeer dan eens deze amandelkoekjes. Wij maken ze met vegan chocolate chips en rozijnen, maar je kan er bijvoorbeeld ook gedroogde mango of cranberries aan toevoegen. -
Wakker Dier: Picnic bezorgt enkel nog verse kip mét ster
Picnic bezorgt vanaf zaterdag alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming, meldt Wakker Dier.