Volledig scherm

TIP: Zo gaat je mayonaise nooit meer in de schift

Niets lekkerder dan een goede mayonaise om een gerecht af te maken. Ook is er niets irritanter dan een mayonaise die altijd schift. Gelukkig heeft chef Julius Jaspers hier dé oplossing voor.

Waardoor gaat de mayonaise in de schift? Dit komt vaak doordat de gebruikte ingrediënten verschillende temperaturen hebben. Zorg er dus voor dat de temperatuur van alle ingrediënten hetzelfde is.

Oké, aan de slag! Hoe maken we de mayonaise?
Stap 1: Breek 3 eieren doormidden en gebruik hiervan alleen de dooiers.
Heb jij ook altijd moeite met het scheiden van de dooiers? Bekijk hier hoe je dit makkelijk en snel doet.
Stap 2: Voeg hier 20 gram mosterd en 15 gram witte wijnazijn aan toe.
Stap 3: Meng het geheel en doe hier olie bij.
Tip! Doe de olie er druppeltje voor druppeltje bij, als je dit niet doet, is de kans groter dat de mayonaise schift. Zorg ervoor dat je de olie constant volledig door de mayonaise mixt.
Stap 4: Maak de mayonaise op smaak met zout en peper en geef er eventueel een eigen twist aan door tabasco of chilisaus toe te voegen.
En dan de laatste tip: je kunt de mayonaise langer bewaren en dunner maken als je hier water aan toevoegt.

Meer keukentips? Bekijk hier alle First Eet video’s.

  1. Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    Bijna niemand kent ze, maar deze tweeling­zus­sen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’