PREMIUM
Topchef Ad Janssen is het helemaal zat: ‘Als er 10.000 mensen gaan feesten in Breda, doe ik mijn terras open’
Topchef Ad Janssen, eigenaar van onder meer Het Kasteel van Rhoon, gooit desnoods eigenhandig de deuren van zijn restaurants open. Wel een Fieldlabfeestje in Breda voor tienduizend man, maar geen hapje en een drankje op een terras. ,,Als dat kan, dan kunnen wij ook open.’’
Janssen is het helemaal zat. ,,Ik ben boos en dan komen er rare ideeën naar boven. Ik kan nu al opengaan, de terrassen staan klaar. Ik heb me al die maanden netjes aan de regels gehouden. Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Ik hoop dat ik even met ze kan praten. Met de politie, als die aan de deur staat. Of met Mark zelf.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
PREMIUMOVER DE TONG
Amerikaanser dan Ribhouse Texas in Epe wordt het niet
Ribouse Texas Epe is onderdeel van een formule die sinds 1990 bestaat. First class steaks en ribs in alle variaties op de kaart. Net als dry aged beef, verse kreeft en - je zou het niet verwachten - vegetarische gerechten. De bediening loopt in cowboykleding en doet er alles aan om de gast zich thuis te laten voelen. Entertainment is in verschillende vormen aanwezig en zit je vol, dan is een doggybag zo gevuld. Veel Amerikaanser wordt dit grillrestaurant in westernsfeer niet.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt
Het noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied.