Klanten verdringen zich rond de kisten met afgeprijsde biologische appels. Links daarachter (met muts) appelteler René van der Aarde. Links naast hem Daniëlle Lieuwen van de provincie Noord-Holland.
Volledig scherm
PREMIUM
Klanten verdringen zich rond de kisten met afgeprijsde biologische appels. Links daarachter (met muts) appelteler René van der Aarde. Links naast hem Daniëlle Lieuwen van de provincie Noord-Holland. © Jean-Pierre Jans

Topdrukte bij boer die biologische appels voor spotprijs verkoopt: ‘Als supermarkt niet helpt, dan maar zo’

Hoe zorg je dat mensen massaal biologische, onbespoten appeltjes kopen? Verkoop ze voor 1 euro per kilo en de klanten staan te dringen, bleek op een actiedag van een appelteler in de kop van Noord-Holland. Was het altijd maar zo'n feest.

5 reacties

 • Jan Kelder

  2 maanden geleden
  Veel winkeliers laten de appels uit het buitenland komen omdat wij verwende Nederlanders keuze wille hebben uit ik weet niet hoeveel soorten !! We zijn gewoon een verwend volkje geworden !! De supermarkten hebben daar in het verleden goed op ingespeeld en de eigen producenten zo onder druk kunnen zetten dat deze bijna niets meer verdienen !!! Wij de consument kunnen zorgen dat er weer GEWOON eigen appels verkocht worden !!!
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Netjes met een wetje ingrijpen bij het CBL, en dus bij de grote graaiende supermarkteigenaren.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  En al die kopers wonen vlak naast die appelboer en kwamen allemaal op de fiets...of 15km heen 15km terug ? Met de auto..?
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Bij die zogenaamde voordelige Jumbo kost een kilootje 4 euro. Ik snap natuurlijk best dat Verstappen (jaarinkomen 50 miljoen en Monaco belastingontwijker) geld nodig heeft van van Eerd die de Jumbo daarvoor laat opdraaien maar 4 keer over de kop is nogal extreem. En dan hebben we het nog maar even niet over de sporttassen met miljoenen cash die in de garage staan.
 • W Belt

  2 maanden geleden
  Als het maar voor weinig is Wat een graaiers
 1. De ervaring bij Brasserie Het Jachthuis in Hoog Soeren had heel anders (lees: beter) kunnen uitpakken
  PREMIUM
  Recensie
  5

  De ervaring bij Brasserie Het Jachthuis in Hoog Soeren had heel anders (lees: beter) kunnen uitpakken

  Brasserie Het Jachthuis ligt in Hoog Soeren, omsloten door bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo en midden op de Veluwe. Voorheen het jachthuis van koning-stadhouder Willem III, nu een plek met passie voor gastronomie. De keuken is eerlijk, puur en ambachtelijk, waarbij het mooiste van Frankrijk met het beste van de Veluwe wordt gecombineerd.
  Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad