Volledig scherm
© Shutterstock

Topkok geeft tips om verspilling tegen te gaan

We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van Michelin en voor The Food and Agriculture Organization (FAO) vertelt hij hoe je voedselverspilling kunt tegengaan.

Sommige tips zullen veel mensen bekend in de oren klinken: ga niet naar de markt met een hongergevoel. Ook legt Heinz de nadruk op het maken van een plan: hoeveel eiwitten, groenten, fruit, koolhydraten heb je nodig. En koop dan alleen de hoeveelheden die je nodig hebt, niet meer.

Een andere manier om voedsel goed te  houden: sla je boodschappen op in speciale containers voor vis, fruit, groenten, vlees en zo verder. Op die manier kunnen voedingsmiddelen elkaar niet 'verontreinigen'. 

In Nederland zijn er veel sites die aandacht besteden aan het tegengaan van voedselverspilling, zoals Natuur en Milieu en het Voedingscentrum.

  1. Voor de prijs van deze whisky van Apeldoornse slijter kun je een paar keer op vakantie

    Voor de prijs van deze whisky van Apeldoorn­se slijter kun je een paar keer op vakantie

    Een doktersrecept is er niet voor nodig, maar wel een goed gevulde portemonnee... Eurootje of dertienhonderd en er valt over de verkoop te praten, zegt René Tuite, terwijl hij verliefd kijkt naar een verweerde fles Rewco whisky in een vitrine van zijn slijterij. Vanaf 1 januari gooit hij het in de Apeldoornse binnenstad over een andere boeg en maakt de huisstijl van Gall & Gall plaats voor die van TopSlijters. ,,Dan kan ik meer van dit soort dingen gaan doen...’’