Safiya Nygaard en haar verloofde Tyler Williams. Hun gasten mogen zich alvast verheugen op appeltaart.
Volledig scherm
Safiya Nygaard en haar verloofde Tyler Williams. Hun gasten mogen zich alvast verheugen op appeltaart. © Instagram

Trouwen in McDonald’s kan al vanaf 350 euro

Altijd al eens willen trouwen in een McDonald’s? Dat kan, maar dan zul je wel naar Hongkong moeten reizen. De Amerikaanse YouTube-ster Safiya Nygaard nam de proef op de som en gaf haar jawoord tussen de hamburgers.

Trouwers kunnen kiezen tussen vier verschillende pakketten, de prijzen variëren tussen 350 en 1.150 euro. Een koopje, als je weet dat de kosten voor een huwelijksfeest in ons land gemakkelijk oplopen tot ruim 15.000 euro.

De fameuze 'trouwringen', made by McDonald's.
Volledig scherm
De fameuze 'trouwringen', made by McDonald's. © YouTube

In ruil kun je de locatie gedurende twee uur afhuren. Wie voor de goedkoopste optie kiest, krijgt een ceremoniemeester en een audio-installatie ter beschikking. De ‘luxepaardjes’ krijgen er speciale trouwringen van McDonald’s, een bruidsboeket gemaakt van ballonnen en een stukje appeltaart bovenop.

Het aparte concept bestaat enkel in Hongkong, en dat al sinds 2011. Vanwege het succes wordt de service nu al in vijftien vestigingen aangeboden. ,,We zijn er destijds mee begonnen omdat we van tortelduifjes vaak te horen kregen dat hun eerste afspraakje in een McDonald’s plaatsgevonden had. Hier zijn al een hoop liefdesverhalen ontstaan”, aldus een woordvoerder.

Geen tijd voor Hongkong maar wel zin in hamburgers? Dit restaurant in Hoogland serveert mega-exemplaren: