Het kantoor van Unilever Nederland.
Volledig scherm
Het kantoor van Unilever Nederland. © ANP

Unilever trekt portemonnee in strijd tegen coronavirus

Unilever trekt een half miljard euro uit om afnemers en leveranciers te helpen. Ook doneert de zeep- en levensmiddelenreus voor tientallen miljoenen euro's aan zeep, schoonmaakmiddelen en voedsel in de strijd tegen het coronavirus. De producten gaan onder meer naar scholen en ziekenhuizen in de hele wereld. 

Het Nederlands-Britse bedrijf zegt kleine en middelgrote leveranciers zo snel mogelijk te gaan betalen zodat die bedrijven genoeg geld in kas houden. Ook krijgen kleinschalige winkeliers die afhankelijk zijn van Unilever meer krediet van de multinational. Daarmee wil Unilever voorkomen dat winkeliers het hoofd niet boven water kunnen houden of banen moeten schrappen.

Verder maakte Unilever bekend 100 miljoen euro uit te trekken voor de strijd tegen de coronapandemie. Het bedrijf doneert voor 50 miljoen euro aan onder meer zeep en handgel aan het Covid Action Platform van het Wereld Economisch Forum, dat wereldwijd hulporganisaties ondersteunt. Daarnaast gaat Unilever productielijnen aanpassen om handgel te produceren.

Unilever garandeert dat alle werknemers en contractanten (ruim 100.000) de komende drie maanden in ieder geval hun salaris krijgen doorbetaald. ,,We beschermen iedereen die voor ons werkt in deze moeilijke tijd. Hoe de situatie over drie maanden is, weten we niet. Maar we zijn gelukkig een financieel gezond bedrijf en kunnen wel wat hebben. Het gaat er nu vooral om dat we zekerheid aan onze mensen bieden’’, aldus Hanneke Faber, president global foods & refreshment bij Unilever. 

Bekijk hieronder onze video's over het coronavirus: