PREMIUM
Unilever wil helpen bij strijd tegen verspilling: ‘Ruik of je voedsel nog goed is’
Koken&Eten‘Slimme’ afvalbakken, verrassingsboxen en langer houdbare producten zijn een paar wapens die Unilever in de strijd gooit tegen voedselverspilling. De voedingsmultinational wil in zijn streven naar meer duurzaamheid ook de verkoop van vlees- en zuivelvervangers de komende jaren vervijfvoudigen.
Delen per e-mail
Debora van der Zee, vicepresident Foods in de Benelux, spreekt van ‘een ambitieuze doelstelling’. ,,Op dit moment is de omzet van vlees- en zuivelvervangers zo’n 200 miljoen euro. Dat moet in vijf tot zeven jaar 1 miljard euro worden. Dat is een vervijfvoudiging.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
Koken & eten ‘Te veel eieren eten verhoogt risico op diabetes fors’
Wie een of meer eieren per dag eet loopt meer risico op diabetes, stellen Australische wetenschappers. Het is volgens hen niet zo belangrijk of je het ei kookt, pocheert of dat je er een roerei van maakt, het risico wordt hoe dan ook zo'n 60 procent hoger. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.
-
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Koken&Eten Deze trucs kan de supermarkt gebruiken om ons gezondere producten te laten kiezen
Mensen die online boodschappen doen, kiezen vaker voor gezonde producten als deze én meer opvallen én goedkoper zijn dan ongezonde producten, blijkt uit onderzoek van het Amsterdam UMC. Het is een begin van een antwoord op de vraag die veel wetenschappers bezighoudt: hoe help je consumenten gezondere keuzes te maken, ook offline? -
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Broodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees.