PREMIUM
Van goeden huize: wienerschnitzel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: wienerschnitzel. Met een spritzige grüner veltliner.
,,O jeetje, het is weer eens zover,” zei mevrouw Hamersma met een zucht. Vanwege een onverwacht grote aanvoer aan proefflessen in de kookboekwinkel had zij haar oude stiel als Hoofd Logistiek & Operaties van De Grote Hamersma moeten oppakken. Ze zuchtte overigens niet over de hoeveelheid die ter beoordeling werd aangeboden voor mijn wijnwebsite. Voor een palletje met vierhonderd flessen draait ze haar hand niet om.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort. -
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tortilla met kabeljauw
Tover de mediterrane smaken op je bord met deze Spaanse tortilla met kabeljauw. De Spaanse tortilla is een platte taart op basis van eieren met aardappelschijfjes. Makkelijk te maken en zowel warm als koud te serveren. Je kunt volop variëren met de vulling en eventueel extra groente toevoegen. -
PREMIUMover de tong
Onverwacht hoog niveau bij De Rheezer Bistro in Hardenberg (en dat is de prijs waard)
Restaurant de Rheezerbelten in Hardenberg herbergt een pannenkoekenrestaurant, activiteiten, vergaderaccommodaties, Feest&Partij&Catering en het à la carte restaurant de Rheezer Bistro. Eigenaren Enrico en Margé Hans dragen het Vechtdal een warm hart toe en zetten zich daar voor in. Zo is al het moois dat het Vechtdal en de eigen kruidentuin te bieden heeft ook terug te vinden op het bord. Verfijnd, culinair verrassend en gastvrij. -
PREMIUM
Máxima 50 jaar: zo maak je zelf 'haar’ empanadas en dulce de leche
Argentijnse kookboeken zijn dun gezaaid, maar Harold Hamersma ontdekt dat Máxima’s moederland op gastronomisch gebied wel degelijk veel te bieden heeft. Kom maar op met die asado! -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret.
-
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met bonen
Shakshuka is een gerecht dat van origine bij het ontbijt gegeten wordt, maar het is ook een ideaal gerecht voor lunch of diner. Deze variant is gemaakt met zwarte bonen, maar leent zich goed om te variëren. Restjes groenten, andere bonen, brood of zuivel kunnen prima worden verwerkt in dit eenpansgerecht. -
PREMIUMVraag het ons
Zit er in een smoothie van diepvriesfruit nog wel vitamine C?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert, voedingsdeskundige Nicole de Roos, de vraag of een smoothie nog wel vitamines bevat.