PREMIUM
Voedingsexpert: Schil je fruit en groente voortaan niet meer voor je het eet
Koken & etenHet eten van meer groente en fruit is goed voor je gezondheid, maar of je de schil moet opeten, daarover verschillen de meningen nogal eens. Veel mensen gooien de schillen weg: uit gewoonte, omdat ze taai zijn of uit angst voor pesticides. Niet doen, zegt Eric de Maerteleire, die ook publiceerde over de vijfsecondenregel. Dan gooi je het meest waardevolle weg.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM2
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
Koken & eten
Iedereen kent de vijfsecondenregel voor eten dat je laat vallen, maar klopt die 'regel' echt?
Je bent aan het eten (of aan het koken) en laat iets op de grond vallen. Raap je het op om het op te eten of gooi je het meteen in de afvalbak? De Vlaamse wetenschapper Eric De Maerteleire ontrafelt in zijn boek Fabels en feiten over voeding en gezondheid de mythes die we koesteren rondom eten en drinken. -
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
Koken & Eten
Kun je uitdrogen door koffie te drinken?
Wetenschapper Eric De Maerteleire verdiept zich graag in vragen over ons eten en drinken. Hij ontrafelt mythes die wij koesteren over onze voeding. Is het bijvoorbeeld slecht om koffie te drinken? -
Wat Eten We Vandaag: Paratha met pulled oesterzwam en riata
Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het gerecht bevat veel groenten en de oesterzwammen zijn een goede vervanger van vlees.
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse quesadilla’s met muntyoghurt
Quesadilla’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. De quesadilla’s in dit gerecht geven we een Grieks tintje door de Kalamata olijven en feta. Een heerlijke variatie.