Volledig in de watten gelegd bij 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde
Over de Tong + VideoAlleen al voor het uitzicht op de IJssel en Deventer is het een ritje naar de Bandijk in Terwolde waard: 't Nieuwe Diekhuus. Om nog maar te zwijgen over het eten.
Delen per e-mail
Nou ja, zwijgen. We kunnen het nadien wel van de dijk afschreeuwen. Maar laten we vooraan beginnen. Het pand ziet er van buiten uit als een rietgekapte boerderij. Maar dan wel met de achterzijde uitkijkend op de IJssel en Deventer. De indeling is voornamelijk gericht op de achterzijde, waar grote ramen dat weidse uitzicht bieden. Mijn tafelgast Joost van Manen en ik krijgen ook een tafeltje aan het raam.
Verder in het nieuws
-
Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes
Je hoort Ronald Giphart niet klagen als er plots een proefpakket van een sterrenchef op zijn deurmat ligt. -
PREMIUM
Zo maak je een kerstdiner zonder fratsen: ‘Leven is ingewikkeld genoeg’
Donna Hay is niet weg te slaan uit de Nederlandse kookboeken top10. Ze heeft een patent op simpele, seizoensgebonden recepten. Verslaggever en fan van Hay’s keuken Anniek van den Brand kookte samen met de Australische chef een alternatief kerstmaal. ,,Met al die feestdagen wil je ook wel eens wat lichters eten.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade
Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. -
PREMIUM
Over de Tong + Video Lekker wild eten bij Novice in Vierhouten
Restaurant-bistro Novice zit in een 176 (!) jaar oude boerderij in Vierhouten, waarbij het restaurant in het oudste deel zit. Een klassieke kaart, met een wildkaart on the side. Niet onverdienstelijk. -
De Meilandjes hebben vanaf vandaag een eigen wijncollectie
De familie Meiland kan vanaf vandaag officieel nippen van haar eigen wijn. De populaire televisiesterren hebben hun eigen druivennat La famille Meiland gelanceerd.
-
Koken & Eten Klaar voor Heel Holland Bakt? Test hier je kennis
Komende zondag komt de eerste aflevering van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt eindelijk weer op tv. Ben jij goed voorbereid? Doe de test en maak kans op een bijzonder diner. -
Koken & eten Deze 5 topapparaten besparen je veel werk in de keuken
Heb je flink wat etentjes gepland voor het einde van het jaar en sta je erop om dan zelf veel te koken en bakken? Leuk, maar wel arbeidsintensief. Met dank aan deze ‘keukenrobots’ bespaar je jezelf veel werk. -
Wat Eten We Vandaag: Pasteitjes met kipragout
Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en saus van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker.