Hans Blonk eet een worteltje vers van het land, heel planetproof. Hij is oprichter van Blonk Sustainability, dat voedingsmiddelen analyseert op hun milieu-impact.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Blonk eet een worteltje vers van het land, heel planetproof. Hij is oprichter van Blonk Sustainability, dat voedingsmiddelen analyseert op hun milieu-impact. © Frank de Roo

Waarom je nooit aardbeien in december moet kopen en een frietje juist helemaal zo gek nog niet is

Koken & EtenHoe planetproof is onze voeding? Bureau Blonk zoekt het uit, voor voedsel in heel Europa. Het bedrijf maakt analyses van alle gangbare voedingsmiddelen en berekent de milieubelasting. De vraag vanuit de voedingsindustrie is gigantisch, zegt oprichter Hans Blonk (57).

  1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

    ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’