Warm weer op komst: dit zijn de topgerechten voor de barbecue
Koken & etenDe temperaturen lopen op tot rond de 22 graden dit weekend. Met dat zonnige vooruitzicht gaat de barbecue in veel achtertuinen, op dakterrassen en in parken weer aan. Wil je zeker weten dat jouw warme zomeravondmaaltijd goed uitpakt, kies dan uit deze hoofd- en bijgerechten.
Voor deze site selecteerde Eatertainment tien gerechten waarmee je jezelf, huisgenoten en eventuele gasten in de watten kunt leggen dit weekend.
Dit zijn geen broodjes, maar zoete aardappelen. Je kunt gewone aardappelen poffen in de kooltjes, maar met zoete aardappelen kan het ook: heerlijk met hartig spek, romige Parmezaan-crème en een beetje zoet van de appelstroop.
Heel populair bij de barbecue: aardappelsalade. Deze romige versie maak je met worstjes van kip, mayonaise en een beetje mosterd.
Worstjes op het vuur: altijd lekker. Deze hotdogs eet je met uien die je stooft in bockbier en coleslaw.
De meeste tijd voor dit gerecht ben je kwijt met het pekelen van het buikspek. Dat kost zo'n 12 uur, dus je moet op tijd beginnen. De natte pekel, zoals de methode heet, zorgt ervoor dat het vlees heel mals wordt. Het recept vind je hier.
Kruidenboter van de supermark? Ja, kan. Maar deze zelfgemaakte is wel zo lekker. En ziet er prachtig uit, met die verse kruiden.
Klassiek: spies van de barbecue. Tip: zorg dat de stukken gemarineerde groenten van gelijke grootte zijn, zodat alles gelijktijdig gaar is.
Deze kipdrumsticks kun je wel kiplolly’s noemen: de barbecuesaus met honing zorgt voor het kleverige, zoete laagje. Heel lekker met een rijstsalade met boontjes en avocado.
Saté en barbecue horen bij elkaar als peper en zout. Bij deze variant met Indiase smaken laat je de kip een uurtje marineren in de koelkast.
Nog een variatie met kip, nu gecombineerd met gele en rode paprika, gecombineerd met een mangosalsa. Vergeet niet de prikkers vooraf in water te weken om brand te voorkomen.
Meer inspiratie en tips nodig? Bekijk hier de video's over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
-
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
Met deze makkelijke no-bake Oreo cheesecake bars zet je een goddelijk dessert op tafel waar je niet vanaf kan blijven. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is verrukkelijk. Ook lekker als zoet tussendoortje. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
Met dit recept voor couscous zet je binnen twintig minuten een heerlijke maaltijd vol groenten op tafel. We mengen de couscous met sugar snaps, komkommer, mais en een olie van peterselie. Voeg er nog makreel in tomatensaus aan toe en je hebt je portie Omega 3 weer binnen. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
Koken & eten
Dol op friet? Dan moet je deze zes andere soorten ook eens proberen
Vandaag vieren Amerikanen Frietdag. Of Patatdag, net waar jij de voorkeur aan geeft. Hou je wel van die goudgele staafjes, gedoopt in mayo, curry of pindasaus? Dan is dit de ideale dag om ze te maken. En als je eens iets anders wilt proberen, bekijk dan deze alternatieve frietjes hieronder. Oók heel erg lekker.
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels. -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’