Mede-eigenaar Samantha van der Laan is trots op de authentieke Indonesische gerechten die uit haar keuken komen
Volledig scherm
PREMIUM
Mede-eigenaar Samantha van der Laan is trots op de authentieke Indonesische gerechten die uit haar keuken komen © Ronald Hissink

Warmdraaien met authentieke Indonesische gerechten bij Bumbu Bali in Deventer

OVER DE TONGAuthentieke Javaanse familierecepten die telkens van moeder op dochter zijn doorgegeven, onder streng toezicht van oma. Dat zijn de gerechten die Cynthia Pereira en dochter Samantha van der Laan sinds 2015 in hun familierestaurant Bumbu Bali serveren.

  1. Utrechters fietsen met verpakkingsvrije kar vol noten, pasta en snoep door de stad: ‘Heeft u een potje mee?’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Utrechters fietsen met verpak­kings­vrije kar vol noten, pasta en snoep door de stad: ‘Heeft u een potje mee?’

    Wie na een avondje lekker koken naar de plasticberg op het aanrecht kijkt, zal zich misschien afvragen: dit moet toch anders kunnen? Dat is precies hoe vier twintigers op het idee van hun verpakkingsvrije en reizende supermarkt Loos kwamen. Sinds twee maanden fietsen zij met hun winkel door de stad Utrecht. ,,We moeten iets tegen de plasticvervuiling doen.”