Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 9 pannenkoekjes
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 100 gr rozijnen
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- ¼ tl zout
- 300 ml volle melk
- 30 gr suiker
- 1 ei
- 1 kleine zoetzure appel,
- 5 gr ongezouten boter
- 15 gr poedersuiker
- 10 gr pure chocolade
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
1
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
De toekomst van de oer-Duitse curryworst is in gevaar. Op bijna iedere hoek van de straat is de lekkernij te verkrijgen, maar Duitsers eten steeds minder vlees. Worstenverkopers zien verkopen dalen: ‘Ik zou vegetarische worsten verkopen, als ik nu opnieuw zou beginnen.’ -
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli.
-
Wat Eten We Vandaag: Witte chocolade macadamia boterkoek
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.