Wat Eten We Vandaag: Aardappeltortilla met chorizo en avocado-sinaasappelsalade
Het leuke van Spaanse tortilla’s? Ze zijn koud ook lekker te eten - sommigen vinden dit zelfs lekkerder. Hier vullen we ’m met bimi en feta maar dit kun je vervangen door jouw favoriete ingrediënten.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 600 g aardappels
- zout, versgemalen peper
- olijfolie
- 300 g bimi
- 100 g chorizo (stukje)
- 100 g feta
- 6-7 eieren
- 2 avocado’s
- 2 sinaasappels
- 1⁄2 bosje bieslook
Benodigdheden
4 vuurvaste eenpersoons ovenschaaltjes (tapaschaaltjes)
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Welk fruit bevat de meeste vitamine C? Tip: het zijn niet de citroenen
Wie op zoek is naar vitamine C grijpt in de fruitmand al gauw naar citrusvruchten. Waarom is vitamine C zo belangrijk? En bevatten citroenen en sinaasappels ook echt het meeste van de vitamine? -
Wat Eten We Vandaag: Vietnamese Pizza’s
We kennen de bloemkoolpizza en de tortillapizza maar kende je de Vietnamese pizza al? Op z’n Vietnamees: Bánh Tráng Nướng. Hij is simpel, snel en leuk om te maken voor een winterbarbecue. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse b’stilla
Wie ooit een bezoek heeft gebracht aan Marokko zal deze zoete kippasteitjes vast kennen. Hoe herken je een goede B'stilla? Knapperig bladerdeeg, geurend naar kaneel en rijkelijk gevuld met kip en amandelen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.
-
Koken & Eten
Jumbo maakt slechte beurt met verkeerde info over melktekort: ‘Dit deugt niet’
Jumbo kampt al een paar dagen met lege melkschappen. Verschillende Jumbo-supermarkten hebben briefjes opgehangen waarin het probleem wordt uitgelegd, maar ze lijken hier allemaal hun eigen draai aan te geven. Dit zorgt voor verwarring en verontwaardiging bij verschillende partijen. ,,Wat mij betreft winnen ze de prijs voor onhandigheid van de maand.” -
Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.