Wat Eten We Vandaag: Aspergesoep met mascarpone en zalmsnippers
Asperge: de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Wij wisten niet hoe snel we ons winkelmandje vol moesten laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte aspergesoep, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gr aardappel, in blokjes
- 150 ml witte wijn
- 1 sinaasappel, sap en rasp
- 250 gr mascarpone
- 1 citroen, uitgeperst
- 200 gr zalmsnippers
- 15 gr bieslook, fijngehakt
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Millie en Dolf betalen 100 euro per maand aan energie: ‘Centrale verwarming is luxe’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Dolf geeft makkelijker geld uit dan Millie, maar zorgt er ook voor dat niets uit de ijskast wordt weggegooid. En koopt soms een kofferbak vol wijn. -
Helemaal klaar met Windows 11? Zo ga je terug naar 10
Ben je niet tevreden met Windows 11, werken bepaalde toepassingen niet meer of mis je simpelweg de interface van Windows 10? Welke reden je ook hebt om terug te willen naar het vorige besturingssysteem: zo downgrade je van W11 naar W10. -
Verrassend: deze dure SUV was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld
De Toyota RAV4 was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld. De SUV verwees een andere Toyota naar de tweede plaats. Het Japanse merk staat met maar liefst vier modellen in de top 10. -
Wat Eten We Vandaag: Frisse risotto met garnalen
Nu we het kwik weer stijgt, maken we een frisse risotto met doperwten, peultjes en wortels. Extra lekker met een scheutje wijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecueën dit weekend? Esther verklapt hoe je de beroemde Loetje-steak maakt
Het Loetje-restaurant in het Zuid-Hollandse Reeuwijk opent - volgens de laatste berichten - deze zomer. Maar daar wil barbecuekoningin Esther Noorman (35) niet op wachten. Zij maakt daarom de Loetje-klassieker op de barbecue. Het geheim? Dat deelt ze hier. Spoiler alert: margarine, geen boter.
-
Wat Eten We Vandaag: Tortilla met entrecote en pico de gallo
Pico de gallo is een veelgebruikte saus in de Mexicaanse keuken. Deze saus wordt gemaakt van gesneden tomaten en ui en wordt op smaak gebracht met jalapeñopeper en limoensap. Samen met de guacamole en plakjes entrecote heb je een smakelijke tortilla. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla norma
Deze pasta is helemaal vegetarisch, maar geloof ons: je zult het vlees niet missen. Deze pasta alla norma is lekker gekruid met véél kaas! Eet smakelijk. -
PREMIUM
Nóóit meer Big Mac, Rusland stort zich op eigen burger met friet: ‘Een historische dag’
Vaarwel Big Mac, hallo Dubbele Burger! In Rusland zijn zondag de eerste fastfoodrestaurants geopend die McDonald’s moeten doen vergeten.