Wat Eten We Vandaag: Bao buns met rendang
Duik de Aziatische keuken in met dit heerlijke recept! Deze bao buns worden geserveerd met zelfgemaakte rendang en een frisse koolsalade. De rendang wordt heerlijk mals dankzij het lange stoven in de oven.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten (+ 3 uur wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2½ sjalot
- 3 tenen knoflook
- 250 gr riblappen
- 1 el olie
- 170 ml kokosmelk
- 35 gr kokoscrème
- 1/3 + 1 gr rode peper, fijngesneden
- ½ tl korianderzaad + 10 korianderzaadjes
- 10 gr citroengras
- 1 ½ tl kurkuma
- 1 steranijs
- Zout
- 40 gr rode kool
- 5 gr kokossnippers
- 12 gr taugé
- 1 tl selderijblad
- 5 ml vers citroensap
- 2 bao buns (gestoomde broodjes)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Pasta gaat goed samen met zalm: ‘Dat is me toch lekker’
Pasta en zalm lijken voor elkaar te zijn gemaakt. Het bereiden ervan is niet moeilijk en het gerecht staat snel op tafel. Drie expert geven tips om te variëren met groenten en sauzen. -
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
Wat Eten We Vandaag: Komkommerrolletjes met rosbief, groene asperge en truffelmayonaise
Deze koolhydraatarme komkommerrolletjes zijn een leuke verrassing op de borrelplank. De variaties voor de vulling zijn eindeloos en ze zijn snel en makkelijk te maken. Wij vullen de rolletjes met rosbief, radijsjes, truffelmayonaise en groene aspergetips. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom we ineens allemaal dit Italiaanse biertje drinken
Je struikelt er bijna over: in de supermarkt, het café en restaurants zie je een Italiaans biertje, met op het etiket een man met een groen hoedje. Het bier klotst in veel glazen en kelen, maar hoe komt het dat zoveel bierdrinkers ineens allemaal vallen voor Birra Moretti? Het is lastig om een nieuw biermerk te introduceren. Tipje van de sluier: met een goede campagne en diepe zakken is veel mogelijk.
-
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Wat Eten We Vandaag: Plaatpizza met asperges en gerookte zalm
Asperges en gerookte zalm: een geliefde combinatie. Deze plaattaart is lekker makkelijk, de oven doet namelijk het meeste werk. Heerlijk romig dankzij de aspergesaus en afgetopt met verse dille als smaakmaker. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret.