Wat Eten We Vandaag: Bastogne-boterkoek
Traditionele Hollandse boterkoek is een echte klassieker. Lekker bij de koffie of thee en doet het vaak goed bij visite. Deze variant met bastognekoeken maakt ‘m net even wat spannender. Leuk om in het weekend te maken en óók de rest van de week van te smullen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 16
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 250 gr ongezouten roomboter
- 250 gr bloem
- 200 gr suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 130 gr bastognekoeken
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Spaanse bonenstoof
Dit recept is geïnspireerd op stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. Bij deze vegetarische variant is gekozen voor zoete aardappel in plaats van worst. Dit geeft de bonenstoof wat meer body en een lekkere zoete smaak. Het paprikapoeder en de chilivlokken zorgen voor de Spaanse spicy touch. -
Wat Eten We Vandaag: Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is een klassieke Franse runderstoof waarbij het vlees langzaam wordt gegaard met een heerlijk mals eindresultaat. Het is een typisch boerengerecht uit de Bourgogne-streek en daar hoort natuurlijk - hoe kan het ook anders - een Bourgogne-wijn bij. Kies voor een volle rode wijn, dat proef je zeker terug in de smaak.
-
Wat Eten We Vandaag: Pizza met rauwe ham
Deze verse pizza met prosciutto serveren wij met zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie. Liever iets minder werk? Je kan deze olie ook kant-en-klaar bij een speciaalzaak kopen. De toppings kun je het beste na het afbakken op de pizza leggen voor een extra verse smaaksensatie. -
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
Kan 't goedkoper?
Waarom je bij bananen niet hoeft te wachten op een aanbieding
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: bananen.