Wat Eten We Vandaag: Bonensoep met chimichurri dressing
Deze heerlijke bonensoep is geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een afgeleide variant van Peruviaanse bonensoep. Wij maken de soep af met een zelfgemaakte chimichurri dressing.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 300 ml groentebouillon
- 100 gr quinoa
- 1 rode peper
- 3 takjes koriander
- 3 takjes platte peterselie
- 3 el rode wijnazijn
- 400 gr bonenmix uit blik
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tomaten uit de oven met tonijn en feta
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladecake met hazelnoten
Een cake van chocolade met hazelnoten: wie wordt daar nou niet gelukkig van? De combinatie van chocolade en hazelnoten staat garant voor succes. -
Wat Eten We Vandaag: Tabouleh met linzen en tonijn
Tabouleh is een frisse peterseliesalade uit de Libanese en Syrische keuken. Normaal gesproken met bulgur, maar wij maken de salade met linzen, tomaten, munt en peterselie. Je kunt ervoor kiezen om de salade te serveren als bijgerecht of als een complete maaltijdsalade met tonijnsteak: wij kiezen in dit recept voor het laatste.
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Salmorejo: Koude tomatensoep met ei
Salmorejo is een koude soep op basis van brood, tomaten, knoflook en olijfolie. Het gerecht is, net zoals gazpacho, afkomstig uit de Spaanse keuken, maar is anders van smaak. Salmorejo is dikker en heeft een ei als topping. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.