Wat Eten We Vandaag: Cannelloni in tomatensaus
Gevulde cannelloni pasta lijkt een beetje op lasagne en is een leuke twist op het bekende Italiaanse gerecht. De zachte romige ricotta en de frisse tomatensaus zijn perfect in balans in dit recept.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 200 gr cannelloni
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes basilicum
- 2 el olijfolie
- 390 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 tl zout
- 1 tl suiker
- 200 gr spinazie
- 400 gr ricotta
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl peper
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische pita gyros met tzatziki
Deze vegetarische pita gyros van oesterzwam met tzatziki doet zeker niet onder voor de vleesvariant. Oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers: de structuur van de paddenstoel in combinatie met de juiste kruiden is een lekkere smaaksensatie. Door ze te bakken in de oven worden ze heerlijk knapperig. -
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn -
PREMIUMEnergie2
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?
-
Wat Eten We Vandaag: Frittatensuppe
Frittatensuppe is een zeer bekende soep onder wintersporters. Dit typisch Oostenrijkse gerecht doet het goed bij jong en oud, want in de bouillon zitten stukjes pannenkoek. De combinatie klinkt misschien een beetje gek, maar geloof ons, de smaak is heerlijk. -
-
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.