Wat Eten We Vandaag: Chutneyburger
Lekkere burgers gemaakt van gehakt en mango-chutney. Ze smaken heerlijk pittig door de gember en rode peper. Niet zo’n fan van pittig eten? Laat dan de extra plakjes rode peper tussen de broodjes weg.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- ¾ rode peper
- 1/2 cm gember
- 150 gr half-om-half gehakt
- 1,5 el mango-chutney
- Peper en zout
- 1/4 courgette
- 2 hamburgerbroodjes
- 20 gr boter
- 2 el yoghurt dressing
- 1 handje krulsla
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment-recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment-recepten en -inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Wat Eten We Vandaag: Wraps met gegrilde tonijn en wasabimayonaise
Wraps zijn de perfecte basis voor een makkelijke maaltijd en vervelen nooit. Je kunt blijven variëren met de ingrediënten. Deze wraps met gegrilde tonijn en wasabimayonaise zijn ontzettend voedzaam en staan snel op tafel. Wij zijn fan. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom je nooit aardbeien in december moet kopen en een frietje juist helemaal zo gek nog niet is
Hoe planetproof is onze voeding? Bureau Blonk zoekt het uit, voor voedsel in heel Europa. Het bedrijf maakt analyses van alle gangbare voedingsmiddelen en berekent de milieubelasting. De vraag vanuit de voedingsindustrie is gigantisch, zegt oprichter Hans Blonk (57). -
Wat Eten We Vandaag: Pasteitje met Thaise kip, taugé en mango
De Thaise versie van een pasteitje met kippenragout. Gevuld met een heerlijke curryvulling met knapperige taugé en zoete mango. Het sesamzaad en de koriander maken dit Thaise pasteitje helemaal af. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door.
-
Getest: Dit is de beste blender
Wat is de beste blender? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Deze kippenbout marineren we in olie met pikante kruiden en garen we zachtjes in de oven. Gegarandeerd dat je stukje vlees op die manier lekker mals blijft. De kippenbout combineren we met krieltjes en gebakken groenten. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar.