Wat Eten We Vandaag: Coq au vin blanc
Coq au vin is een echte klassieker uit de Franse keuken. De stoofschotel wordt oorspronkelijk bereid met rode wijn. Voor een frisse twist vervangen wij de rode wijn door een droge witte wijn. Simpel te maken én bovendien ideaal om van tevoren voor te bereiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 1 uur stoven)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 6 kipdrumsticks
- ½ tl zout
- 1 tl peper
- Bloem
- 2 sjalotten
- 50 gr bospeen
- 1 teentje knoflook
- 50 gr kastanjechampignons
- 1 el ongezouten roomboter
- 60 gr gerookte spekreepjes
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 200 ml droge witte wijn
- ½ blokje kippenbouillon
- 2 takjes peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
Wat Eten We Vandaag: Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool
Deze spiezen bewijzen dat je vis en vlees ook heel goed kunt combineren. De chorizo-garnalenspiezen worden in dit recept gebakken in een grillpan, maar je kan ze ook makkelijk op de barbecue bereiden. Lekker met kruidige bloemkoolroosjes en een romige puree. -
PREMIUMKoken & Eten
Geen frisdrank maar water met een geurtje: dit zijn de voor- en nadelen
Water drinken is hip. Daarom verschijnen er steeds meer smaakmakers om het glaasje leidingwater op te fleuren. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas
Een hartige bonbon, dat is nog eens een verrassing. Deze bonbon van gerookte zalm vul je met zelfgemaakte kruidenroomkaas, een gouden combinatie. De bonbon is ideaal als je een wil uitpakken tijdens de lunch, maar kan ook als voorgerecht geserveerd worden. -
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda