Wat Eten We Vandaag: Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze met kaas gevulde courgette-ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber. Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch, Italiaans
Ingrediënten geroosterde tomatensaus:
- 500 gr cherrytomaten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 50 ml rode wijn
- 1 el balsamicoazijn
- ½ blokje groentebouillon
- ½ tl zwarte peper
- 100 ml water
- 200 gr trostomaten
Ingrediënten courgette ravioli:
- 100 gr geitenkaas
- 250 gr ricotta
- 1 el gedroogde oregano
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1½ courgette
- 2 el olijfolie
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 takje basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUMweek zonder vlees
Is het voor mannen moeilijker om hun stukje vlees links te laten liggen?
Eet jij deze week vegetarisch? Vandaag begint de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De initiatiefnemers merken op dat vrouwen tot nu toe actiever bij de campagne betrokken lijken te zijn dan mannen. Klopt het dat mannelijk Nederland nog wel een stapje harder kan lopen wat minder vlees eten betreft?
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten
Zoete pannenkoeken zijn natuurlijk lekker maar wissel ook eens af met een hartige variant. Bijvoorbeeld deze pannenkoek met zalm, roomkaas en lekker veel groenten. Ideaal als je eens wilt uitpakken met de lunch, maar ook als luxe brunch in het weekend. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta culurgiones met salie-tomatensaus
Deze bijzondere pastasoort vindt zijn oorsprong in het prachtige Sardinië. De pasta lijkt in de basis op ravioli, maar de vulling en vouwtechniek maakt het net even anders. De culurgiones worden namelijk gevuld met aardappel en de randjes lijken geborduurd, net kunst.