Wat Eten We Vandaag: Crème brùlée-ijs
Dit is zo ongeveer het meest eenvoudige ijsrecept dat er bestaat: van room en gecondenseerde melk, zo hup de vriezer in. De karamel, daar moet je even bijblijven, en vooral niet roeren.
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (379 g)
- 200 g fijne kristalsuiker
Benodigdheden
diepvriesbak (ca. 1 liter), bakpapier
Bereiding
1. Snijd het vanillestokje in de lengte open
en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
2. Doe de kristalsuiker met 3 el water in een steelpan en laat op middelhoog vuur karamelliseren tot de suiker goudbruin, tegen koperkleurig aan, is. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de karamel loskomt van de randen. Giet de karamel op een vel bakpapier. Til de randen van het vel voorzichtig op om de karamel te verspreiden. Let op: het is erg heet! Laat 45 min. afkoelen en breek de helft in stukken. Hak de andere helft grof.
3. Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, bestrooi met de gehakte karamel en steek er een paar karamelschotsen in.
TIP: Geen zin of tijd om karamel te maken? Sla 100 g karamelbabbels (zak 175 g) met een deegroller stuk in een plastic zakje en bestrooi het ijs hiermee. Je kunt het ijs maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.
Eet smakelijk!
Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.
Rondom Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Turkse kebabspiezen met yoghurt en rauwkost
In het recept staat beschreven hoe je de Turkse kebabspiezen bereidt in de ovengrill. Dit kan overigens ook op de barbecue of in de grillpan. Voor een kleurrijk resultaat versier je de yoghurt met verse kruidenblaadjes voor het opdienen. -
PREMIUMKoken & Eten
Bubble tea populair bij jongeren: ‘Doet het goed op sociale media’
Bubblethee is een drankje van de toekomst als we de trendwatchers mogen geloven. Wat zit er in en welke smaak is populair? Deze experts weten er het fijne van. -
Blokker experimenteert met brood en chips dankzij samenwerking met Chinese robotsupermarkt
Bij Blokker kunnen klanten vanaf morgen ook brood, chips en andere voedingsmiddelen afhalen. Dat is mogelijk door een samenwerking met de Chinese robotwinkel Ochama, een kruising tussen een afhaalsupermarkt en een warenhuis. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.
-
Wat Eten We Vandaag: Wrap met makreel, bietensalade en limoenmayonaise
Het ideale gerecht om mee te nemen: naar werk, het park of onderweg naar vrienden. Wil je de makreelwraps mooi houden kun je ze het beste in vetvrij papier wikkelen voor je ze inpakt. -
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen.