Wat Eten We Vandaag: Empanadas met chorizo en rundvlees
Het is weekend, en dus feest! Dat vieren we met empanadas. Dit gevulde deegwaar heeft zijn naam te danken aan het Spaanse werkwoord ‘empanar’ wat ‘inpakken’ betekent.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vlees
Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
Deeg
- 500 g bloem
- 200 g boter
- 160 ml koud water
- 1 ei
- 1 mespuntje zout
Vulling
- 1 rode paprika
- 6 bosuitjes
- 100 g chorizo
- 200 g gaargestoofd rundvlees
- 2 aardappels
- Zout
- versgemalen peper
- tabasco
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
PREMIUM
Pand van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen definitief in de verkoop
Het pand waar nu nog driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen zit gevestigd, wordt definitief verkocht. Dat zegt mede-eigenaresse Kim Veldman. Haar partner en chefkok Jacob Jan Boerma kondigde eerder aan na 17,5 jaar definitief te stoppen met De Leest.
-
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”. -
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch.