Wat Eten We Vandaag: Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Voor de lekkerste fish & chips gebruik je bierbeslag om de witvis in te dompelen. Welke biersoort dat is kun je mee experimenteren: bokbier in de herfst of een witbier voor de warmere dagen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten friet:
- 400 gr kruimige aardappelen
- 3 ltr zonnebloemolie
- Zout
Ingrediënten ravigottesaus:
- 5 takjes platte peterselie
- 10 gr bieslook
- 30 gr zure augurken
- 2 el kappertjes
- 4 el mayonaise
- 3 el crème fraîche
- 1 tl grove mosterd
- Peper en zout
Ingrediënten vis:
- 200 gr patentbloem
- Peper en zout
- 350 gr kabeljauwfilet
- 2 eidooiers
- 300 ml bier
Ingrediënten garnering:
- 1 citroen
- 4 takjes platte peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
6 tips1
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
-
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt. In ondergrondse parkeerplaatsen is het altijd duur. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen. -
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
De toekomst van de oer-Duitse curryworst is in gevaar. Op bijna iedere hoek van de straat is de lekkernij te verkrijgen, maar Duitsers eten steeds minder vlees. Worstenverkopers zien verkopen dalen: ‘Ik zou vegetarische worsten verkopen, als ik nu opnieuw zou beginnen.’ -
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta.
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa
Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden. De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten.