Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met beenham en vijgen
Wie is geen fan van flammkuchen? Deze Duitse pizzavariant is heerlijk als lichte maaltijd en de opties om te variëren met toppings zijn eindeloos. Wij gaan voor het perfecte gerecht voor deze koude herfst- en winterdagen: flammkuchen met zoete beenham en vijgen. Een heerlijke combinatie met de kastanjechampignons en rode ui.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 min.
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 150 gr kastanjechampignons
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 4 vijgen
- 1 rol vers flammkuchendeeg
- 125 gr crème fraîche
- Peper en zout
- 2 el honing
- 100 gr beenham, in plakken
- Handje rucola
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bruschetta met zuurdesembrood
Deze bruschetta is het perfecte borrelhapje, maar ook heerlijk als tapas of lunch. Door de gekleurde snoeptomaatjes zet je een kleurrijk feestje op tafel en waan je je even op vakantie in het zonnige zuiden. -
Wat Eten We Vandaag: Dahl met zalm, raita en rijst
Dahl is een klassiek gerecht uit de Indiase keuken met rode linzen. Lekker, gezond en ook nog eens voedzaam. Wij serveren de dahl met zalm, raita en rijst. Raita is een frisse saus van Griekse yoghurt en verse munt en past perfect bij dahl of een ander currygerecht. -
PREMIUMKoken & Eten
Restaurant Loetje serveert eindelijk ook een plantaardige biefstuk – uit de 3D-printer
Na jarenlang zoeken naar het perfecte recept heeft restaurant Loetje in Amsterdam nu dan eindelijk een vegetarische biefstuk op de kaart. ,,Die structuur, en vooral ook de sappen, zijn heel moeilijk na te bootsen.” -
Koken & Eten
Dit is de kracht van kersen van Nederlandse bodem: 'Ze zijn uitzonderlijk goed dit jaar’
Ze zijn er weer! De roodzwarte vruchten zijn inmiddels rijp genoeg om geplukt te worden, dus de kersenstallen hebben hun deuren geopend. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
met video
Vrees voor lege schappen als blokkades aanhouden
Klanten in de supermarkt kunnen al snel tegen lege schappen aanlopen door de blokkade-acties van boze boeren. Vooral bij versproducten kan snel een tekort ontstaan. -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas.